|
כלל, מיטב דש ובנק הפועלים רוצות גם הן לרכוש חלק מפסגות |
כלל כבר רוכשת מפסגות את דוידוף וכעת רוצה לרכוש גם את פעילות קרנות הנאמנות | מיטב דש מכוונת לפעילות חבר הבורסה, ברוקראז' מוסדי וניהול תיקים עבור גופים מוסדיים | בפסגות דרשו מהחברות להעלות את המחיר |
|
נמשכת חלוקת הפעילות של פסגות למתחרים בשוק ההון. כלל החזקות, מיטב דש ופעילים ניהול תיקי השקעות (מבית בנק הפועלים) הגישו ביום חמישי האחרון (1 באפריל) הצעה לא מחייבת לרכישת חלק מהחברות בקבוצת פסגות בית השקעות. | דיווח: מור במגעים עם פסגות לרכישת הברוקראז' | | 22/2/2021 | | אחרי שחתמה על מכירה של מרבית הפעילות לאלטשולר שחם ואת סוכנות דוידוף לכלל, קרן אייפקס מחפשת קונה גם לפעילות הברוקראז' | מור: למיטב ידיעת החברה, החברה לא נמצאת במ"ומ שהתגבש לכדי מידע המחייב בדיווח |
|
כלל ומיטב דש עדכנו כי ההצעה כוללת התייחסות לחברות והפעילויות אשר המציעות מציעות לרכוש וכן התחייבות להעסיק לפחות 75% מהעובדים של החברות הנרכשות לאחר השלמת העסקה.
בכלל ציינו כי חלקה של החברה בהצעה מתייחס לרכישת מלוא הון המניות של פסגות קרנות נאמנות בע"מ, ואילו מיטב דש מתכוונת לרכישת פעילות חבר הבורסה, ברוקראז' מוסדי וניהול תיקים עבור גופים מוסדיים. "התמורה אותה הציעה החברה אינה מהותית לחברה", הסבירו במיטב דש.
בהודעה, שהוסכמה על חברת הביטוח ובית ההשקעות מיטב דש, נטען כי ההצעה כפופה לקבלתה על ידי המוכרת (קרן אייפקס), לאישור האורגנים המוסמכים בכל אחת מהמציעות, לביצוע בדיקת נאותות, להסכמות מסחריות, לחתימה על הסכמים מחייבים ולקבלת אישורים רגולטוריים. "אי לכך, אין כל וודאות כי העסקה תצא אל הפועל ואם תצא לפועל מה יהיו תנאיה המדויקים", הסבירו במיטב דש ובכלל החזקות.
עם זאת, נראה כי הדרך לרכישה עוד ארוכה, וכי בקרן אייפקס רוצים למקסם את התמורה שיקבלו בעבור פעילות פסגות. "סמוך לאחר הגשת ההצעה קיבלו המציעות הודעה מבעלת השליטה בפסגות כי לאור העובדה שישנן הצעות הנוקבות במחיר גבוה יותר היא אינה ממליצה למציעות להמשיך בתהליך ולכן הוצע למציעות להעלות את סכום הצעתן", ציינו בכלל ובמיטב דש.
יתכן כי ההצעה אליה התייחסו בקרן אייפקס היא של בית ההשקעות מור. לפני כחודש וחצי דיווחו בדה מרקר כי בית ההשקעות מור מתעניין ברכישת פעילות הברוקראז' של בית ההשקעות והחל במגעים לרכישת הפעילות.
פעילות הברוקראז' היא למעשה פלטפורמת מסחר במסגרתה מאפשר הגוף המוסדי לקנות ומכור מניות ואגרות חוב, כאשר הרווח מגיע מהעמלה שמשלמים הסוחרים על כל קנייה ומכירה.
במור ביקשו לצנן את הדיווח והודיעו לבורסה כי "למועד זה ולמיטב ידיעת החברה, החברה לא נמצאת במשא ומתן אשר התגבש לכדי מידע המחייב בדיווח לפי הוראות הדין".
"החברה מבקשת לעדכן כי במסגרת פעילותה להשאת ערך עבור משקיעים ועבור לקוחות חברות הקבוצה, היא בוחנת באופן שוטף עסקאות והזדמנויות בשוק ההון אשר להערכתה הן בעלות ערך סינרגטי לפעילויות הקבוצה או לאסטרטגיית הצמיחה שלה", ציינו אז במור. |
|
|
.jpg)
גולש יקר,
תכני האתר ומוצרי עדיף מיועדים למנויים בלבד.
מנויי עדיף נהנים מחבילת ערך מושלמת: יותר מידע חדשותי, יותר ידע ויותר שירותים חדשים וייחודיים.
באפשרותך לצפות בתכני האתר באופן מיידי על ידי רישום קצר לקבלת מנוי היכרות ללא כל התחייבות. |
|
|
|
|
|
עדיין אין תגובות לכתבה זו. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|