עובד שקיבל במהלך שנת המס הכנסות הנובעות מהפרשי שכר ו/או מפיצויי פרישה שמוסו בשיעורי מס גבוהים יכול לבקש משלטונות המס חישוב מס בדרך של פריסה לאחור בחלקים שנתיים שווים עד שש שנים המסתיימות בשנה בה נתקבלה ההכנסה בפועל. פריסה לאחור כדאית אם בשנות המס שבשלהם נתבקשה הפריסה הכנסות המקבל היו נמוכות ומוסו בשיעורי מס הנמוכים משיעורי המס שחלים על ההכנסה במועד קבלתה. מאידך אם מקבל מענק הפרישה צופה כי הכנסותיו בשנים הבאות יהיו נמוכות יחסית, או שלא יהיו לו הכנסות כלל, הוא יכול לבקש שהפריסה תיעשה לשנים הבאות פריסת מס קדימה. הכלל הנקוט על ידי שלטונות המס הוא שכל ארבע שנות עבודה מזכות בשנת פריסה עד למקסימום של שש שנים קדימה.
"הרשות המינהלית איננה יכולה ביד אחת לקרב (לאשר פריסה) וביד אחרת לדחות (את ההנאה מהפריסה)" – כך קבעו לאחרונה שופטי בית המשפט העליון בעניין שרל שבטון, אשר במאבקו האישי סלל את הדרך עבור פורשים רבים לזכות בהחזרי מס נאים | הכיצד?
רשות המסים פרסמה חוזר מקצועי הדן במיסוי הכנסות מעבודה, מענקי פרישה ומוות המתקבלות לאחר פטירה | רו"ח אמיר גבאי בודק מהי עמדת הרשות והאם היא מתיישבת עם חוקי המס, ההיגיון ומה שהיה ידוע לנו עד היום?