עוד מציינים בחברה כי ההחלטה לקיים את ההליך באה "לאור התפתחויות והשינויים בתחומי הביטוח, הפנסיה והרגולציה השונים". בקבוצה מועסקים כ-1,200 עובדים במגוון חברות הקבוצה השונות.
מסגרת ההליך המכרז מתנהלת בכפוף להנחיות חוזר אגף שוק ההון בנושא הוראות לעניין בחירת קופת גמל, בהתייחסות לפרמטרי הבחירה שנקבעו בחוזר בין השאר: תשואה, שירות, דמי ניהול. את הליך הכנת הבקשה והבחירה עבור קבוצת אשטרום, מלווה היועץ הפנסיוני
ישראל לחמן – מחברת
שאול את לחמן, המומחית בתחום ניהול תהליכי מכרזים פנסיונים בחברות ובארגונים מורכבים ורבי עובדים.
בשיחה עם
עדיף ציין לחמן לגבי הצעד של אשטרום: "המהות והיתרון בתהליך הוא האפשרות לפעול כמו קרן ברירת מחדל. זאת אומרת שהארגון אינו נדרש להתעסק עם טפסים ולרוץ אחרי עובדים בנושא חתימות. בארגונים כמו אשטרום, עם יותר מ-1,000 עובדים, המרוץ אחרי חתימות העובדים יותר לוגיסטיקה מורכבת למחלקת משאבי אנוש. זה הולך לפתור את הבעיה בצורה משמעותית".
באשר להשפעה שתהיה למכרז הנוכחי על חברות אחרות, אמר לחמן: "אני חושב שעוד חברות ילכו בעקבות אשטרום. אנחנו פתחנו הרבה סכרים בתוך השוק הזה. בקרב ארגונים יש בורות גדולה בנושא הזה. ארגונים אל מכירים את האפשרות שניתן לקיים בקרן השתלמות הליך כזה – כמובן על פי חוזר האוצר. כולם מכירים את קרן ברירת מחדל של הפנסיה, אבל חלק גדול מאוד של הארגונים לא מודע לאפשרות הזו. ברגע שיבינו שיש אפשרות כזו, זה יתפשט".
המועד האחרון להגשת שאלות הבהרה הוא ה-11 בנובמבר והמועד האחרון להגשת הצעות למכרז הוא ה-21 בנובמבר. לפנייה לקבלת מסמכי המכרז ופרטים נוספים
לחצו כאן.