בית המשפט המחוזי בירושלים החליט אתמול (ב') לאשר בקשה להגשת תביעה ייצוגית נגד הפניקס והראל. עניינה של התביעה, לטענת התובעת, בסירוב של הנתבעות להכיר בניתוח שקיים צורך רפואי לבצעו כמקרה ביטוח על פי פוליסות הבריאות שהוצאו על ידן, בנימוק שמדובר על "ניתוח מניעתי".
במסגרת החלטת האישור נקבע, כי הקבוצה בשמה תנוהל התובענה הייצוגית שהוגשה ביוני 2018, הינה כל אדם שהתקשר בחוזה ביטוח בריאות עם הנתבעות, הכולל כיסוי ביטוחי לניתוחים, ותביעתו לביצוע ניתוח נדחתה מהסיבה שמדובר על ניתוח מניעתי שלא מכוסה בפוליסה (גם אם הטעם הוצג באופן אחר במכתב הדחייה).
השאלות המשותפות לחברי הקבוצה הן, האם הפרו הנתבעות את חוזי הביטוח בדחייתן תביעות לכיסוי ביטוחי לניתוח מהטעם שמדובר ב"ניתוח מניעת", ומהם הסעדים להם זכאים חברי הקבוצה בשל כך.
"הפניקס ביטוח לומדת את החלטת האישור ושוקלת את המשך צעדיה", נמסר בדיווח של החברה הבוקר לבורסה.
הראל מסרה לבורסה כי "להחלטה לא צפויה להיות השפעה מהותית על החברה".